Αναζήτηση

Ο ρόλος της γυναίκας στο tango

Η Ιωάννα Ανδρικοπούλου μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τον χορό της «αγκαλιάς»


tango argentino, χορός, τάνγκο, Πάτρα, Ιωάννα Ανδρικοπούλου


Σε μια εποχή που η «αγκαλιά» σχεδόν ποινικοποιείται, η Ιωάννα Ανδρικοπούλου μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τον χορό της «αγκαλιάς». Με σπουδές στην κλασική μουσική και κλασικό μπαλέτο και 5ετη ενασχόληση με τη ρυθμική γυμναστική σε επίπεδο πρωταθλητισμού, κατάφερε να την κερδίσει το αργεντίνικο τάνγκο. Ως δασκάλα χορού έρχεται να μας επιβεβαιώσει την υποψία πως ο συγκεκριμένος χορός ταιριάζει απόλυτα σε κάθε ηλικίας δυναμική γυναίκα που θέλει να κοινωνικοποιηθεί, να διασκεδάσει και να γνωρίσει τον εαυτό της.Το τάνγκο ξεκίνησε το Μπουένος ΑΪρες από μετανάστες που πήγαν στην περιοχή. Οταν άρχισε να παίρνει μορφή έγινε ο χορός με τον οποίο οι άντρες μάθαιναν πώς να παίρνουν αγκαλιά μία γυναίκα. Στις αρχές του ‘30 ήταν δύσκολο να βρεις μία γυναίκα για να κάνεις την εξάσκησή σου και έτσι οι άντρες την έκαναν μεταξύ τους. Υπάρχει ένας μύθος που λέει ότι το τάνγκο χορευόταν στους οίκους ανοχής. Η αλήθεια είναι ότι οι άνδρες που σύχναζαν στα πορνεία στα οποία υπήρχε και ζωντανή μουσική, κατά την αναμονή τους έκαναν εξάσκηση.


Στο τάνγκο όχι μόνο δεν αφήνεις τον άντρα να έχει το πάνω χέρι αλλά ταιριάζει σε δυναμικές γυναίκες. Σε αυτές που έχουν κάτι να πουν μέσα από τον χορό τους. Βασίζεται στην αυτοπεποίθηση και τον σεβασμό στον εαυτό τους και στον άλλον. Δεν είναι ο χορός του πάθους όπως λένε. Ενώνει τον καβαλιέρο με την ντάμα και μαζί χτίζουν μία μικρή ιστορία. Ενας χορός που ο καβαλιέρος προτείνει και η ντάμα αντιπροτείνει.


Ταιριάζει σε κάθε ηλικία από 15 μέχρι 95 χρόνων. Αν οι γυναίκες κάνουν υπομονή θα ανακαλύψουν πράγματα πιο βαθιά για την προσωπικότητά τους. Μπορούν να αναδειχθούν σαν θηλυκά από τον τρόπο που χορεύουν, από τα παπούτσια που φορούν και από τον τρόπο που της προσέχει ο καβαλιέρος. Ο καβαλιέρος χορεύει για να νιώθει η ντάμα… θεά.


Το τάνγκο είναι ένας κοινωνικός χορός που δεν χορεύεται μόνο στην αίθουσα χορού. Είναι μία καινούργια γλώσσα που μαθαίνεις για να μπορείς να την χορεύεις παντού. Στη σχολή έρχονται πολλοί άνθρωποι μόνοι τους και κάνουν παρέα και έξω σε φιέστες και βραδιές χορού.


Αν μία γυναίκα έχει βαρεθεί να μπαίνει σε μία αίθουσα που είναι μόνο γυναίκες, προτείνω να βάλει το φόρεμά της και να πάει σε ένα χώρο που κάνουν αργεντίνικο τάνγκο. Θα ανακαλύψει πράγματα για τον εαυτό της, θα νιώσει άνετα και θα περάσει τέλεια.


(απόσπασμα από συνέντευξη της Ιωάννας Ανδρικοπούλου στην Γεωργία Κοσμά για την εφημερίδα Πελοπόννησο, 05-11-2021)Μη διστάζετε

Ελάτε να γνωρίσετε το αυθεντικό αργεντίνικο tango στο δικό του σπίτι στην Πάτρα, στην Tanguera Dance Academy.


Επισκεφθείτε μας σήμερα κιόλας (Βότσαρη 59 & Γερμανού, Πάτρα), ακολουθήστε μας στα social media (@tanguera_danceacademy) και επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το πρώτο σας μάθημα (6978139176).

1 Προβολή0 Σχόλια